لپ تاپ امروز یک وسیله بسیار مهم و کاربردی در زندگی همهی ما است و برای اهداف مختلف از آن استفاده میکنیم. دستهای از کاربران با لپ تاپ خود وبگردی میکنند و به تماشای فیلم و سریال مینشینند و دستهای دیگر برای انجام کارهای جدیتر مانند برنامه نویسی یا انجام کارهای گرافیکی لپ تاپ خریداری میکنند. اگر شما به دنبال خرید لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی هستید در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی و طراحی وب را به شما معرفی کنیم.
فرقی نمیکند برای چه کاری لپ تاپ را خریداری میکنید در هر صورت نمایشگر قسمتی است که بیشترین تعامل را با آن دارید و باید کیفیت مناسبی داشته باشد. از طرفی این بخش برای یک لپ تاپ مناسب برنامه نویسی اهمیت دو چندان پیدا میکند؛ چرا که شما قرار است ساعتها در روز به کدهای نوشته شده نگاه کنید.
اگر بهترین نمایشگر ممکن را میخواهید باید به چند نکته توجه داشته باشید. اول این که رزولوشن صفحه نمایش حتما FHD یا QHD یا حتی 4K باشد؛ زیرا رزولوشن بالاتر باعث میشود محتوا باکیفیتتر باشد و کمتر چشمهای شما را خسته کند.
مورد دوم این که به میزان روشنایی نمایشگر لپ تاپ توجه داشته باشید تا در یک روز آفتابی در خانه بتوانید بدون مشکل محتوای پنل را مشاهده کنید. این مورد زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که شما بخواهید از لپ تاپ در محیطهای بیرون از خانه نیز استفاده کنید.
مورد سوم این که به نوع پنل توجه داشته باشید. اکثر لپ تاپها نمایشگر IPS دارند اما میتوانید لپ تاپی با پنل امولد نیز خریداری کنید. پنلهای امولد رنگها را جذابتر به نمایش درمیآورند و در نمایش رنگ مشکی نیز به دلیل خاموش شدن پیکسلها تبحر خاصی دارند.
مورد چهارم نرخ نوسازی صفحه نمایش است که البته برای برنامه نویسی شاید اهمیت خیلی زیادی نداشته باشد ولی در زمینه وب گردی و گشت و گذار در فضای لپ تاپ اهمیت زیادی دارد.
مورد آخر این که نمایشگر لپ تاپ مورد نظر حتما مات باشد تا نور را منعکس نکند؛ چرا که اگر نمایشگر لپ تاپ شما براق باشد تابش نور باعث آزار چشمهای شما میشود و چشمها را زودتر خسته میکند.
قلب تپنده لپ تاپ را میتوانیم پردازنده مرکزی آن بدانیم که وظیفه دارد پردازشهای مختلف را انجام دهد. لپ تاپ مناسب برنامه نویسی حتما باید پردازنده مرکزی خوبی داشته باشد؛ چرا که در واقع برای اجرای کدها یا پردازش فایلها همین بخش است که باید عملکرد خوبی داشته باشد.
پس حتما توجه ویژهای به پردازنده مرکزی داشته باشید. لپ تاپهای معرفی شده در ادامه همگی پردازندههای مرکزی خوب یا عالی دارند و در انتخاب لپ تاپها به این بخش توجه ویژه شده است.
البته میزان حافظهی داخلی لپ تاپ اهمیت دارد و بهتر است که بسته به استفاده لپ تاپ ۱ ترابایتی یا بیشتر خریداری کنید اما مهمتر از میزان حافظهی داخلی لپ تاپ نوع حافظه است. شاید باورتان نشود که حافظهی SSD تا چه حد میتواند سرعت یک لپ تاپ را بیشتر کند. پس حتما لپ تاپی با حافظهی SSD خریداری کنید تا در انجام برنامه نویسی بهترین سرعت ممکن برای شما حاصل شود.
نقش حافظه رم این است که برنامهها را به صورت باز نگه دارد و در واقع کمک کند شما بتوانید به خوبی از لپ تاپ خود در جهت مولتی تسکینگ یا اجرای چند برنامه در کنار هم استفاده کنید. هنگام برنامه نویسی شما عموما نیاز دارید که چند برنامه را در کنار هم به صورت باز داشته باشید و مثلا با گوگل کروم نیز سرچهای مورد نیاز را انجام دهید و به عنوان مثال همزمان با برنامه موزیک پلیر آهنگ مورد نظر خود را پخش کنید. به همین جهت لپ تاپ مورد نظر باید حداقل 8 گیگابایت حافظه رم داشته باشد.
لپ تاپ ایسوس Vivobook 15 X1504VA :
اگر در بازه قیمتی حدود 30 میلیون لپ تاپ برنامه نویسی میخواهید ولی اولویت شما وزن و ضخامت کم است تا بتوانید آن را به راحتی جابجا کنید به فکر خرید لپ تاپ مدل Vivobook 15 X1504VA باشید؛ چرا که این مدل 1.7 کیلوگرم وزن و حدود 17.9 میلیمتر ضخامت دارد. این لپ تاپ زیبا دارای یک صفحه نمایش 15.6 اینچی از نوع IPS با رزولوشن FHD و نرخ نوسازی 60 هرتز است. این پنل دقت رنگ و زاویه دید خوبی دارد و محتوا را با کیفیت خوبی به نمایش میگذارد.
لپ تاپ لنوو IdeaPad Slim 5 i7 13700H :
اگر به دنبال لپ تاپ مناسب برنامه نویسی با قیمت حدودی 43 میلیون تومانی میگردید، لپ تاپ لنوو IdeaPad Slim 5 i7 13700H میتواند بهترین گزینه شما با کمترین قیمت باشد. این لپ تاپ از صفحه نمایش 16 اینچی با رزولوشن Full HD بهره میبرد و کیفیت مناسبی را پیش روی کاربران قرار میدهد. در کنار این موضوع باید بگوییم که این لپ تاپ به پردازنده Core i7 نسل 13 اینتل مدل 13700H مجهز شده که توان پردازشی بسیار خوبی را فراهم میکند.
لپ تاپ اچ پی Victus 15 i5 13420H :
به یک لپ تاپ اچ پی جذاب میرسیم که با قیمتی حدود 48 میلیون تومانی که به دلیل برخورداری از پردازنده مرکزی قوی در کنار کارت گرافیک خوب ارزش خرید بالایی دارد. این لپ تاپ 2.2 کیلوگرمی از کارت گرافیک GeForce RTX 3050 با 6 گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع GDDR6 و پردازنده مرکزی Intel Core i5 13420H با فرکانس 2.8 تا 4.6 گیگاهرتز بهره میبرد. این مجموعه با 8گیگابایت حافظه رم DDR4 با امکان ارتقا تا 32 گیگابایت و 512 گیگابایت حافظه SSD همراهی میشود تا از هر نظر آن را مناسب برنامه نویسی بدانیم.