DNS چیست ؟
DNS یا Domain Name System دامنه (DNS) یک پایگاه داده نامگذاری است که در آن نام دامنههای اینترنتی قرار گرفته و به آدرسهای پروتکل اینترنت (IP) ترجمه میشود.دامنههای اینترنت توسط انسان قابل خواندن است.
DNS این دامنه را تبدیل به اعداد قابل خواندن توسط اینترنت میکند؛ که به این اعداد IP میگویند. برای مثال، اگر شخصی “example.com” را در یک مرورگر وب تایپ کند، یک سرور در پشت صحنه آن نام را به آدرس IP مربوطه تبدیل میکند. یک آدرس IP از نظر ساختار شبیه به 203.0.113.72 است. سیستم نام دامنه یا دی ان اس (DNS) زیرساخت وب را که هر روزه مورد استفاده قرار میدهیم، تشکیل داده است. این سیستم کاملاً در پسزمینه عمل میکند.
هر دستگاه متصل به اینترنت دارای یک آدرس IP منحصر به فرد است که سایر دستگاهها برای یافتن آن دستگاه از آن استفاده میکنند. سرورهای DNS نیاز انسان را به حفظ آدرسهای IP مانند 192.168.1.1 از بین میبرند. DNS تبدیل دامنه به آی پی را از طریق جستجوی اطلاعات بر روی سیستمی انجام میدهد که به سرورهای DNS سراسر اینترنت متصل است. با این حال سرورهای DNS مختلف ممکن است بر حسب سرعت و امنیت عملکرد متفاوتی داشته باشند. علاوه بر تعیین آی پی DNS در کاهش پینگ نیز تاثیر زیادی دارد و باعث بهبود پینگ در بازی یا فعالیتهای دیگر اینترنتی میشود.
VPN چیست ؟
VPN یک شبکه رمزگذاری شده خصوصی است که کاربران با هنگام استفاده از به سرور های مختلف در جهان می توانند متصل شده و موقعیت مکانی و آی پی خود را پنهان کنند . VPN ها نیز درست مانند DNS ها داری نسخه های رایگان و پرمیوم هستند با این تفاوت که سرعت و امنیت VPN های پرمیوم بسیار بالا بوده و از رمزگذاری های چند لایه ای استفاده میکند.
مقایسه و مزایا و معایب VPN و DNS :
DNS علاوه بر تعیین آی پی ، در کاهش پینگ نیز تاثیر زیادی دارد و باعث بهبود پینگ در بازی یا فعالیتهای دیگر اینترنتی میشود. اما VPN باعث افزایش مصرف اینترنت میشود.
DNS سرعت و امنیت کمتری نسبت به VPN دارد و در مقابل حملات هکری آسیب پذیری بالایی دارد اما VPN باتوجه به داشتن پروتکل های مختلف رمزگذاری از سرقت اطلاعات کاربران در حملات هکری جلوگیری میکند و با سرعت ایده آل خود گزینه مناسبی برای وبگردی می باشد.